Wel of geen accessoires tijdens de fotoshoot?

Niet iedereen wil gebruik maken van accessoires maar wel goed om er even over na te denken. De accessoires worden dan wel of niet op de shotlist verwerkt voor de fotoshoot of een ander moment op jullie dag. Bekijk hier een aantal voorbeelden en ideeën per item die ik eerder heb gefotografeerd.

Ik hoop jullie te inspireren maar niks is verplicht! Kies wat wel of niet bij jullie past.

Pop the Champagne!

Om een leuk en feestelijk moment samen te vieren kunnen jullie altijd een fles bubbels open knallen. Dit geeft niet alleen een gaaf effect maar breekt ook lekker het ijs en creëert een spontaan moment. Willen jullie dit vastgelegd hebben? Neem dan minimaal 2 flessen Champagne, Cava of Asti mee. Samen toosten? Neem dan ook leuke of mooie glazen mee.

Confetti

Confetti, los of in poppers, allemaal goed. Confetti is niet alleen feestelijk maar geeft ook een heel leuk effect op beeld. Koop het liefste milieu vriendelijke confetti, dit kunnen we zonder schuldgevoel in de lucht gooien! Neem ook een paar shooters of een extra zakje als voorraad zodat we dit een paar keer kunnen uitvoeren en verschillende hoeken en momenten kunnen vastleggen. 

Het is niet alleen leuk tijdens de shoot maar ook bijvoorbeeld bij het weglopen van de ceremonie of start van de feestavond.

Bellenblaas

Bellenblaas geeft ook altijd een leuk speels effect. Tijdens de fotoshoot wordt dit vaak gebruikt met kids. Koop dan 1 of 2 zwaarden voor mooie grote bellen. 

Daarnaast is bellenblaas een veel gebruikt accessoire bij het weglopen van de ecremonie.

Rozenblaadjes

Rozenblaadjes of gedroogde bloemetjes zijn geschikt voor dezelfde effecten en momenten.

Rookbommen

Rookbommen kunnen gebruikt worden op heel veel manieren. Samen tijdens de shoot in de achtergrond, samen vasthouden, in verschillende kleuren of alleen wit.

We kunnen er gave of mystieke momenten mee creëren. Zorg er wel voor dat ze one-way-vent zijn, je minimaal 6-8 stuks meeneemt en dat ze 30-60 seconden roken. Dit is ook niet zonder gevaar en geheel op eigen risico! Het blijft vuurwerk en iemand als assistent is sowieso heel erg handig.

Overige Accessoires

Ballonnen of houten letters kunnen ook een leuke aanvulling zijn voor de foto’s. Dit kan natuurlijk in verschillende uitvoeringen; ‘Ja’ of ‘Yes’, ‘We Do’ of bijvoorbeeld jullie initialen, grote of kleine ballonnen of met Mr & Mrs bijvoorbeeld.

Verder zijn er natuurlijk Mr & Mrs slingers, Just Married bordjes en je kunt uiteraard ook met je hond op foto! Er zijn zoveel leuke dingen die jullie shoot kunnen personaliseren.

Transparante paraplu's

Dit valt officieel onder een ‘accessoire’ maar is soms ook gewoon noodzakelijk, maar dat betekent niet dat we er niks leuks mee kunnen doen!

Sterretjes

Ook zo’n leuk item die jullie kunnen gebruiken op meerdere momenten. Uiteraard moet het hiervoor wel donker zijn maar we kunnen dit samen uitvoeren of we maken er een moment van met de daggasten zodat jullie door een haag kunnen lopen.

Let op! Neem niet de kleinste sterretjes! Die van 16 cm zijn echt te klein voor een haag effect. 30, 70 of 100 cm zijn perfect voor een haag.