Mooi Amsterdam
Een stad met kapsones en af en toe zwoel

Maar een ding is zeker: een stad met gevoel…
Amsterdam

(Wim Sonneveld)

Ik kan het niet beter verwoorden, een trouwerij in hartje Amsterdam… wat een belevenis en een sfeer!

Onno & Vera hadden in eerste instantie een andere datum in gedachten maar moesten hun trouwdag iets vervroegen vanwege hun kleintje die op komst was. Zaterdag 15 februari was nu hun mooie dag.

Ik ben wel vaker in Amsterdam geweest en heb vaker gefotografeerd op locaties daar maar een trouwerij die zich verplaatst door de hele stad was weer eens iets nieuws.

Voorbereidingen

Hun trouwdag begint met de voorbereidingen van Vera in hun appartement. Ik bel aan en ik word vrolijk toegeroepen door iemand ergens boven mij. Vera hangt enthousiast uit het raam “Hoi Chantal! We wonen op de 2e verdieping”. De deur gaat open en ik sjouw vervolgens al mijn spullen via de smalle trap naar boven. Ik word vrolijk begroet door Vera haar moeder en 2 vriendinnen… ze zijn er al helemaal klaar voor.

In de kleine nieuwe babykamer hangt Vera haar jurk en ik schiet snel wat foto’s van de laatste voorbereidingen en vervolgens helpen haar moeder en vriendinnen haar met het aantrekken van de jurk. Vera is nu er nu ook bijna klaar voor. Ondertussen druppelen er een aantal familieleden en vrienden binnen in het knusse appartement.

Vera is aangekleed en de tijd voor het ophaalmoment is bijna aangebroken. Onno komt met zijn broer en getuige Jorrik aangefietst en komt als eerste de kamer binnen waar iedereen al op hem staat te wachten. Iedereen is nu echt klaar voor de First Look. Onno staat zenuwachtig in de kamer met iedereen om hem heen, 1, 2, 3… de woonkamerdeur gaat open en Vera stapt stralend en breed lachend de kamer in. Iedereen reageert zo enthousiast en vol emotie. Wat een heerlijk moment is dit toch altijd!

De Shoot

De bubbels worden ingeschonken, de Limburgse vlaaien worden aangesneden en er volgt een eerste toost. Er zijn nog wat andere lieve woorden van  gasten maar het is tijd om te vertrekken voor de fotoshoot. Een shoot die door het hele centrum van Amsterdam zal gaan. Dit wist ik van tevoren dus ik heb goede loopschoenen aan en al mijn spullen zo compact mogelijk ingepakt. We lopen naar fantastische spots zoals de tuin van de Hermitage, langs de Amstel, de Magere Brug en sfeervolle straten en grachten. Ik denk niet dat ik iemand hoef uit te leggen dat het een aardige uitdaging is om op deze spots zo min mogelijk andere mensen in beeld te krijgen.

Gelukkig ben ik wel wat gewend en heb ik fantastische assistentes die helpen iedereen zoveel mogelijk uit beeld te houden. Bloed, zweet en tranen maar uiteindelijk aardig gelukt. Onze wandeling eindigt uiteindelijk bij café Langereis waar alle gasten het bruidspaar alweer op staan te wachten.

Ceremonie

We nemen een drankje en maken de familiefoto’s maar het is nu tijd om naar de steiger bij de Stopera te lopen. Vanaf hier vertrekt de boot waarop de ceremonie plaatsvind. Super leuk! Alle gasten verzamelen zich op de boot en iedereen neemt plaats op de stoelen. Het is lekker krap dus ik zoek een tactische plek waar ik niet teveel moet wisselen van positie zodat ik de ceremonie niet teveel zal storen.

Onno maakt vervolgens zijn entree met zijn moeder en Vera komt binnen met haar vader. Na een warm en enthousiast onthaal van de gasten start de ceremonie. Deze is gevuld met een lach en een traan, hele mooie persoonlijke speeches van getuigen en een broer en zus, en wordt compleet gemaakt met een fantastisch ja-woord en een kus onder de magere brug. Het bruidspaar wordt vol enthousiasme toegejoeld en gejuicht. Er wordt afgesloten met een toost en de boot stopt heel even zodat er ook heerlijke bitterballen aan boord kunnen worden geserveerd.

Het diner

Het is inmiddels al donker en na een leuke en sfeervolle rondvaart over de Amstel meren wij weer aan bij de Stopera-steiger. Met taxi’s vervolgen wij onze weg naar de laatste locatie voor de avond; Jacobsz. Een leuk sfeervol restaurant met een privé verdieping voor het bruidspaar waar de mooie gedekte tafels iedereen verwelkomen. Hier wordt de dag feestelijk afgesloten met een heerlijk uitgebreid diner.

Tussen de gangen door volgen diverse mooie woorden van getuigen en familieleden en een werkelijk fantastische speech van de vader van de bruidegom. Na deze mooie momenten zit de dag er voor mij op. Ik pak mijn spullen en neem een taxi terug naar de andere kant van Amsterdam waar mijn auto staat en deze dag vanmorgen is begonnen.

Ik ben moe maar zeer voldaan! Ook kan ik niet wachten om alle foto’s terug te kijken en met een glimlach zit ik in de taxi na te genieten van deze stad en vooral van deze mooie, warme en liefdevolle dag!

Lees meer verhalen in mijn andere blogs of bekijk andere trouwerijen in mijn portfolio.

Volg mij ook op Facebook of Instagram.