Hoe wordt jullie bruidsreportage een succes?

Trouwen… het is ontzettend leuk, maar wat komt er een hoop bij kijken! Als je eindelijk de keuze hebt kunnen maken uit 1001 trouwlocaties gaat het regelen pas beginnen. Zelfs met een weddingplanner zijn er nog tal van onderwerpen om over na te denken. De bruidsreportage is daar één van. Jullie grote dag is er een om nooit meer te vergeten en daarom wil je hem vastleggen met de allermooiste foto’s van jullie als bruidspaar, precies zoals jullie zijn! Waar moet je dan rekening mee houden? Deze 4 stappen helpen je opweg!

  1. Kies een bruidsfotograaf die past

Allereerst is het belangrijk om een fotograaf te vinden die bij jullie als stel past. Ga niet alleen uit van beloftes op een website, een goedkope prijs of een foto die jullie wel mooi vinden. Iedere fotograaf werkt anders, heeft een andere persoonlijkheid, andere ideeën en kwaliteit. Beslis wat voor jullie belangrijk is en maak vooraf een afspraak om jullie ideeën door te nemen. Iemand kan nog zulke mooie foto’s maken, maar als de ‘klik’ er niet is, kan de shoot nog wel eens flink tegenvallen. En niemand wil terugkijken op een ongemakkelijke middag met statische foto’s als resultaat, toch? Wees dus kritisch, je doet dit maar één keer.

  1. Location is key!

Goede kwaliteit en een stralend bruidspaar zijn essentieel om een bruidsreportage te laten slagen. Toch is het de locatie die grotendeels bepalend is voor de sfeer van de foto’s. Gaan jullie voor een romantische shoot? Dan wordt vaak gekozen een park of bos. Hou je meer van een stoere setting? Denk dan bijvoorbeeld aan een industriële locatie of een verlaten pand! Ga vooraf eens langs, kijk je ogen uit en proef de sfeer. Voelt het goed? Pas dan kunnen jullie straks écht genieten en verandert de shoot in een feestje! Hoe relaxter de sfeer, hoe mooier de foto’s. Want dat geposeerde wil toch niemand meer?

  1. Kies je stijl

Je hebt een locatie, een fotograaf en jullie zijn er klaar voor! Toch? Nope. Nog een puntje om over na te denken. No worries, jouw fotograaf kan je – als het goed is – hier alles over vertellen. Zo heeft iedere locatie verschillende invalshoeken die kunnen zorgen voor heel verschillende foto’s! Ook licht en nabewerking maken een wereld van verschil. Ga je voor romantisch, stoer, vintage of een combinatie? Kijk naar wat jullie het meest aanspreekt en baseer daar je plan op.

  1. Add some glitter

Ik kan het niet vaak genoeg herhalen: je doet dit maar één keer! Genoeg reden om alles uit de kast te trekken óf het juist bescheiden te houden, het is maar waar jullie blij van worden. Maak jullie shoot persoonlijk met dierbare items of verborgen teksten, trek alles uit de kast met confetti, champagne en bubbels óf creëer een sprookjesachtige sfeer met behulp van rookbommen. De mogelijkheden zijn oneindig en zorgen voor dé finishing touch van jullie foto’s.  En het mooie is: je hoeft het echt allemaal niet zelf te bedenken! Het internet staat vol met inspiratie voor jullie shoot. Ga eens een middagje samen Pinteresten, bekijk bruids portfolio’s en ga in gesprek met jouw fotograaf!