Zaterdag 22 juni. Gisteren is de zomer officieel van start gegaan. Een perfecte dag voor een zonnige zomer bruiloft, toch? Nou niet dus! Als ik zeg code oranje, dan weet je voldoende. Daar zitten we dan, in de auto, in de regen, op weg naar mooie buitenlocaties. De ochtend ging niet helemaal als gepland. Toen ik bij Evelien aankwam om foto’s te maken van de voorbereiding, had ze haar jurk al aan. De zenuwen liepen hoog op dus ze kon niet meer wachten. Ik kan me die zenuwen indenken hoor, als je wordt opgemaakt door niemand minder dan Mari van der Ven.

De fotoshoot

Ook nu ogen Ferry en Evelien nog steeds een tikkeltje zenuwachtig: gaat de shoot wel zo uitpakken als zij hoopten met dit weer? Ik garandeer hen dat het goed komt en ondertussen zie ik het al helemaal voor me. Let’s do this!

We komen aan op de eerste fotolocatie: Trompenburg, met haar sfeervolle tuinen. De zon breekt even door, maar na verloop van tijd ontkomen de niet aan de regen en de stevige wind. Toch doorkruisen we het park, zoeken de overdekte plekjes op en maken er – samen met onze paraplu’s – het beste van. Om het paar op hun gemak te stellen laat ik tussentijds de foto’s zien. En die zijn gaaf!!

De regen en wind geven unieke special effects. De sfeer wordt steeds relaxter en de glimlachen breder. We spelen met de wind en halen het beste uit de regen. Na nog wat andere locaties, hebben we een prachtige verzameling foto’s. Wacht maar tot de nabewerking klaar is.. ik kijk er nu al naar uit. Maar nu eerst, op naar de trouwlocatie!

De Ceremonie

Aangekomen bij De Viersprong in ‘s-Gravenzande wachten de bruiloftsgasten het paar feestelijk op. Het begint een beetje onrustig. Ceremonie binnen of buiten? Hoe staat het ervoor op buienradar? Terwijl om mij heen nog een en ander wordt voorbereid, schiet ik wat mooie plaatjes en zo ook tijdens de borrel en het diner, waar ontroerende speeches worden gegeven. Mijn verbazing is groot als ik videoboodschappen van Jochem Meijer en Dirk Kuyt voorbij zie komen! Dirk bedankt Ferry en Evelien persoonlijk voor hun donatie aan de Dirk Kuyt Foundation en zij ontvangen namens hen een gesigneerd voetbalshirt. 

Om half 8 ‘s avonds begint de ceremonie. Toch buiten, het blijft droog. Een ceremonie met niemand minder dan Angela Groothuizen als babs! Wat leuk om haar zo in het echt, dichtbij te zien! En wat doet ze het geweldig. Het is alsof ze het bruidspaar al jaren kent, zo persoonlijk, liefdevol, warm. Ook Evelien’s moeder, die hier helaas niet meer is, maakt deel uit van deze mooie dag. Zowel in het verhaal van Angela, als met een mooie bedel aan Evelien’s bruidsboeket. Als Angela een live acapella liedje zingt, enkel begeleid door de tonen uit een oud muziekdoosje, moet ik even slikken. Om weer in de lach te schieten als de ringen worden gebracht door (nee dit keer geen BN-er) twee alpaca’s! Van alle ceremonies die ik heb meegemaakt, is dit toch wel een hele speciale!

Dan tijd voor taart, champagne en natuurlijk even een touch up door Mari. Een mooie openingsdans en gezellige feestavond volgen. Ik maak nog wat foto’s en om 22.00 uur zit mijn dag er op. Onderweg terug bedenk ik wat ik vandaag heb meegemaakt en het is haast te gek voor woorden! Ik realiseer me hoe dankbaar ik ben voor het te gekke werk wat ik doe en kan niet wachten om Evelien en Ferry de foto’s te laten zien!