Een trouwalbum: hoe werkt dat?

Jullie bruiloft zit er op, jullie hebben een fantastische dag gehad en tot jullie grote blijdschap heeft Mooi Bruidspaar schitterende foto’s gemaakt :)! Maar wat nu? Nu is het aan jullie om te beslissen wat jullie met de foto’s gaan doen. Houden jullie de foto’s alleen digitaal, flans je zelf een albumpje in elkaar op Albelli, ga je zelf met de pritt stift in de weer of ga je voor een professioneel trouwalbum?

Ik persoonlijk zie een professioneel trouwalbum als kers op de taart. Dit is het product dat jullie herinnering aan deze fantastische dag vormgeeft, het boek waar je de rest van je leven in terugkijkt. Dit maakt het af, het complete verhaal.

Is het duurder dan een zelfgemaakt fotoalbum? Ja.
En is dat het waard? Als je het mij vraagt zeg ik volmondig ‘ja’. 

Uiteindelijk is de keuze natuurlijk aan jullie. Om je zo goed mogelijk te informeren, beantwoord ik de vijf meest gestelde vragen.

Is een trouwalbum inbegrepen bij de prijs van de fotografie?

Nee, dit valt daarbuiten. Naast het fotograferen kun je zelf bepalen of je een trouwalbum wilt laten maken.

Wat kost een professioneel trouwalbum eigenlijk?

Een trouwalbum wordt volledig naar jullie wens gemaakt. Jullie kiezen het formaat, aantal pagina’s, de afwerking en papiersoort en deze keuzes hebben allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. 

Zo varieert het aantal pagina’s van 40 tot 60 en kun je een cover kiezen met stof, leer, acryl, aluminium of hout. Deze wensen hebben uiteindelijk weer invloed op welke album. Er is voor ieder budget een album en de prijzen variëren dus tussen de €500 – €800. Allemaal afhankelijk van jullie wensen en eisen.

Waarom is een trouwalbum zoveel duurder dan wanneer ik hem zelf maak?

Goede vraag. Een fotoalbum is tegenwoordig via Albelli, Kruidvat of de Hema zo gemaakt en ja, inderdaad een stuk goedkoper. Dit komt doordat er bij het maken van een professioneel trouwalbum een hoop komt kijken. Denk aan: brainstorm met de fotograaf over het ontwerp, het daadwerkelijke ontwerpen (gemiddeld een week), unieke albums vanuit het buitenland, bijzondere materialen op de cover, het beste papier. En heel belangrijk: drukwerkkwaliteit in plaats van print kwaliteit, zoals bij de goedkopere albums. Tot slot worden deze albums handmatig vervaardigd. Met andere woorden: dit trouwalbum wordt door meerdere professionals in binnen en buitenland speciaal voor jullie op maat gemaakt zodat het de herinnering aan jullie trouwdag perfect weerspiegelt.

Hoe werkt dit bij jou, Chantal?

Eerst ontvangen jullie van mij alle foto’s van jullie bruiloft in de online gallery, en dan: nagenieten! Neem lekker even de tijd om alle indrukken, gebeurtenissen en emoties te verwerken. Bekijk alle mooie foto’s en laat het even landen. 

Zijn jullie er klaar voor en willen jullie een mooi album? Dan gaan we als volgt te werk:

1. We plannen we een afspraak in
Jullie komen bij mij in de studio om alle demoboeken en opties te bekijken. Hierdoor kunnen jullie beoordelen welk album bij jullie past.

2. Jullie kiezen jullie mooie album
Na alle opties maken jullie een keuze hoe jullie album eruit komt te zien. Het formaat, de afwerking en de box eromheen. 

Verder bespreken we de sfeer, vormgeving en de indeling. 

3. Offerte
Ik verwerk al jullie keuzes in een overzichtelijke offerte met de bijbehorende prijs. Als deze akkoord is kunnen we starten!

4. Aanleveren van de fotolijst
Jullie hebben inspraak in jullie eigen album en leveren dus een fotolijst aan met de foto’s die jullie verwerkt willen hebben in het album. 
En dan… dan is het mijn beurt! 

Met mijn achtergrond als grafisch vormgeefster vertaal ik jullie herinnering naar een mooi en passend album. Die verschillen altijd, want iedere bruiloft is anders. 
Met alles wat besproken is ga ik aan de slag om er een prachtig album van te maken. Gemiddeld heb ik zo’n 3 weken nodig om het hele album vorm te geven. Zodra dit klaar is plannen we onze laatste afspraak in.

5. Afspraak eerste preview album
Nadat ik hem helemaal heb ontworpen komen jullie nog een keer langs om hem helemaal digitaal alvast te bekijken.

Na een aantal weken volgt dus een tweede afspraak voordat het album naar de drukker gaat. Wijzigingen kunnen nog worden doorgegeven en dan pas na jullie definitieve akkoord gaat hij dan ook daadwerkelijk naar de drukker.

Almost there!

6. Bestellen
Nadat het album definitief akkoord is ga ik het album helemaal drukklaar maken. Jullie ontvangen de factuur en na betaling gaar jullie album direct in bestelling bij de drukker.

Wat is de levertijd van een trouwalbum?

Als hij verzonden is naar de drukker, duurt het ongeveer zo’n drie tot vier weken voor het album binnen is. Hij wordt bij mij bezorgd en check ik hem eerst altijd even. Daarna ligt hij helemaal voor jullie klaar om opgehaald te worden.

Na het ophalen hoop ik dat jullie nog heel erg lang nagenieten van jullie mooie foto’s en mooie album!

Een eerste indruk van de mooie trouwalbums zonder een afspraak te maken?

Om alvast een eerste kijkje te geven in de mooie albums, mogelijkheden en kosten kunnen jullie kijken op mij pagina trouwalbums.

https://www.mooibruidspaar.nl/trouwalbum/

Ik hoop jullie met deze antwoorden een goed beeld en idee te hebben gegeven. Jullie zullen misschien nog wat aanvullende vragen hebben en die hoop ik uiteraard te kunnen beantwoorden, let me know!