Mijn eerste surprise wedding!

Het is 16:00 uur. Ik pak mijn spullen en stap in de auto. Ik heb er zin in. Nog geen week geleden sprak ik Steven en Jessica om hun idee door te nemen… And I loved it! Ik heb al veel mooie bruiloften mogen fotograferen, maar een surprise wedding was nieuw voor mij. Steven en Jessica emigreren over drie weken voor een paar jaar naar Noorwegen en zij gaan hun uitzwaaifeest upgraden tot een surprise wedding!

Aangekomen op de locatie word ik warm ontvangen en rondgeleid. Rechts zie ik een deur met een bordje ‘escaperoom’ en links de feestzaal. Steven zal de gasten straks vertellen dat Jessica nog bezig is met het klaarzetten van de escaperoom, terwijl ze in werkelijkheid achter de schermen wordt omgetoverd tot bruid. Ik neem mijn spullen mee naar achteren en leg de voorbereidingen vast. Van de maaltijd die ze snel nog even samen eten tot de bruidsmake-up. Allemaal in het geheim en dus extra leuk voor vrienden en familie om achteraf terug te kunnen zien.

Surprise Surprise!

De gasten komen er zo aan. Steven, verkleed als Noor begeeft zich naar de ingang om iedereen welkom te heten. Terwijl de gasten binnendruppelen en plaatsnemen houd ik mezelf op de achtergrond, ik wil geen vraagtekens veroorzaken. De families krijgen te horen dat zij vooraan plaats mogen nemen. Zij gaan namelijk meedoen aan het allerleukste spel van de avond, al hebben ze geen idee wat dit inhoudt. Op deze manier weet ik zeker dat ik hen goed in beeld krijg op het moment van de onthulling.

Iedereen is binnen. Nu gaat het niet lang meer duren. Met mijn camera in de aanslag voel zelfs ik de zenuwen door mijn lijf gieren. Wat is dit spannend en leuk! Ik wil geen moment of gezichtsuitdrukking missen. En dan komt het moment. Steven neemt het woord. Na een leuke, korte intro vertelt hij: dit is niet zomaar een uitzwaaifeest, Jessica en hij gaan trouwen! Een klein moment van stilte, verwarring en vragende blikken volgt, waarna Steven herhaalt: ‘wij gaan trouwen, vanavond’! En dan het moment waarop ik had gewacht: open monden, grote ogen en blije gezichten. Één grote uitspatting van blijdschap, verbazing en liefde. Wat geweldig om dit vast te mogen leggen.

Time to Party!

Niet lang na de bekendmaking ontstaat een grote, gelukkige chaos. Getuigen worden gevraagd, moeders in de make-up gezet en de bezoekers verplaatsen zich naar de zogenaamde escaperoom, oftewel de prachtig ingerichte ceremonieruimte. Ondertussen ren ik van hot naar her om alles vast te leggen, er gebeurt van alles! Ook glip ik backstage en zet daar het bruidspaar op de foto. Met ogen dicht natuurlijk, ze mogen elkaar nog niet in bruidskleding zien!

Een mooie ceremonie volgt en daarna een spetterend feest. Er wordt gedanst, gelachen en gezongen. Het bruidspaar kan hun geluk niet op en dat is te zien. Ik kijk op mijn horloge. 23:00 uur, mijn dag zit erop. Ik bedank Steven en Jessica voor een geweldige ervaring. Met een grote glimlach op mijn gezicht loop ik naar mijn auto. Ik kan niet wachten om de foto’s te bekijken en met hun te delen!