Ik stap in mijn auto en zet mijn zonnebril op. Ondanks dat het vroeg is, is het al flink warm en zonnig. Vandaag weer een bruiloft op de planning! Ik zet een gezellig muziekje op want ik ben voorlopig nog wel een ruim uur onderweg.

Ik denk terug aan het moment dat ik het aanstaande bruidspaar sprak tijdens de open trouwlocatie route. Ik stond die dag bij Golfclub Schinkelshoek in Vlaardingen. Na verschillende bezoekers gesproken te hebben, zag ik ineens een bekend gezicht. Het was Moniek. We kennen elkaar van vroeger, van de handbal. Blij verrast stelde ik me voor aan haar aanstaande man Stefan en raakten we aan de praat. Ze kwamen hier omdat ze opzoek waren naar een locatie. Ze wilden een kleine intieme bruiloft zonder fotograaf.

Weddingday!

En nu ben ik onderweg naar hun bruiloft, als hun fotograaf! Hoe leuk is dat! Een uur later, ik ben aangekomen op de locatie in Ermelo. In plaats van één trouwdag hebben Stefan en Moniek ervoor gekozen om er een heel weekend van te maken met vandaag als belangrijkste dag. Als ik het terrein op loop valt me meteen de relaxte, ongedwongen sfeer op. Een lekker ontbijt bij opgaande zon, een potje jeu de boules en enthousiaste kinderen springend op de trampoline. Onder het genot van een lekkere kop thee neem ik alles in me op en dan is het show time. Moniek is zich al lekker aan het optutten en niet veel later ook Stefan. Ik wissel steeds van kamer om beide voorbereidingen vast te leggen.

Dan is het tijd voor de first look. Het is even een organisatie om het paar apart op dezelfde locatie te krijgen, zonder dat ze elkaar zien, maar het is de moeite waard. Ik sta er klaar voor, de heide vormt een prachtig decor. Het moment dat Stefan en Moniek elkaar zien is betoverend en vol emotie. Ik klik erop los en maak foto’s vanuit verschillende hoeken. Schitterende foto’s, dat weet ik nu al. Na een leuke fotoshoot met ook de kids erbij is het na een flink stuk lopen keren we terug. We moeten weer terug naar de locatie want daar zal de ceremonie plaats vinden.

Ceremonie

 De ceremonie sluit meteen aan en de gasten hebben zich al verzameld. De hoge bomen en het kleine, beschutte stukje bos zorgen voor een knusse, intieme sfeer.Het ijs wordt gebroken door Stefan, die al gabberend het terrein op komt en terwijl Moniek even later op haar aanstaande man afloopt zie ik haar genieten van iedere stap. De ceremonie die volgt is echt fantastisch! Ik zie iedereen genieten en naast gelach wordt er ook even stilgestaan bij een moeilijk moment, gevolgd door een liveoptreden van Moniek’s eigen zus met haar gitaar en een lief gedichtje van hun dochter. Zoonlief staat- of beter gezegd: ligt ook even in de spotlight, die is namelijk in slaap gevallen bij zijn oma. Na het ja-woord, dat vol overgave wordt uitgeschreeuwd, is het tijd voor appeltaart. Stefan’s moeder heeft er maar liefst 8 zelf gebakken. Die geur van verse appeltaart met een goed glas prosecco erbij zorgen voor een perfecte afsluiting van de ceremonie. Na een gezellige barbecue zit mijn taak er voor vandaag op.

Review

Hoewel ikzelf ontzettend enthousiast ben na zo’n leuke dag en natuurlijk na alle foto’s die ik heb gemaakt, blijft het voor mij spannend om te horen wat het bruidspaar vindt van het uiteindelijke resultaat. Ik kan mijn geluk dan ook niet op als ik na het laten zien van de foto’s dit lieve bericht van Stefan en Moniek ontvang:

Chantal is een topfotograaf!!

Zij heeft door onze gesprekken goed aangevoeld wat voor sfeer wij zochten. Ze heeft prachtige foto’s gemaakt. Tijdens de shoot heeft ze ons en onze kinderen goed op ons gemak gesteld. Ze geeft duidelijke aanwijzingen en niks is haar te gek. Ze is heel professioneel. Ze ziet bijvoorbeeld perfect waar het licht mooi valt of hoe je mooie effecten kunt creëren. Twee dagen na onze bruiloft kregen we al een preview. En wat waren wij blij verrast! Wij hebben nog getwijfeld of we een fotograaf wilde, maar zijn ontzettend blij dat wij voor Chantal hebben gekozen en zouden haar bij iedereen aanbevelen!

Cheers!