Bonno & Nouschka zijn getrouwd! Weer zo’n mooie bruiloft waar ik als fotograaf enorm van heb genoten!

Het was een dag met uitdagingen en er is nogal het een en ander veranderd in de voorbereiding maar uiteindelijk viel alles op zijn plaats. Het was echt zweten met 31 graden en dan als vervoermiddel de hele dag fietsen van locatie naar locatie maar het was zo de moeite waard!

 

Vorig jaar hadden wij een leuk kennismakingsgesprek en Bonno & Nouschka lieten mij weten dat ik hun mooie dag mocht gaan vastleggen. Super leuk en alle voorbereidingen werden in werking gezet. Dit jaar april hadden wij weer contact en moest de bruiloft worden aangepast vanwege het corona virus maar ook voor de twee kleintjes in Nouschka’s buik.

In ons contact kwam naar voren dat zij met goed weer met al hun gasten van plek naar plek wilden fietsen. In de mail stond de vraag: “We kunnen een elektrische bakfiets voor jou regelen, maar wellicht ga je toch liever met de auto?”. Nou ik heb daar heel even over moeten nadenken, hahaha. Het zou namelijk tropisch warm worden en het klonk super leuk om mee te gaan met de fietstocht alleen dacht ik ‘ Hoe moet ik dat allemaal gaan doen?’. Maar het leek mij wel veel leuker om mee te gaan met de elektrische bakfiets voor de sfeer en alle spontane momenten, dus… Zo geschiede, zo gedaan!

Vrijdag 26 juni is het zover. Het is 31 graden en ik wordt ’s morgens afgezet bij Nouschka in Berkel en Rodenrijs. Ik kom aanlopen via een prachtige tuin vol wilde bloemen en heerlijk ruikende lavendel waar de voorbereidingen nog in volle gang zijn. Alle gasten zullen zich hier later verzamelen. Ik loop het terras op en zie Nouschka voor de spiegel zitten. De kapster is nog lekker bezig met haar bruidskapsel. Ik wordt super vrolijk ontvangen door haar vriendin en haar moeder. Iedereen is in opperbeste stemming en de stralende zwangere bruid zit heerlijk te genieten van haar voorbereiding. Ik pak direct mijn camera en begin de voorbereiding en details te fotograferen. Wat een heerlijk gevoel is het om weer bezig te mogen zijn en ik weet even niet waar ik moet beginnen. Het ziet er allemaal zo gezellig en leuk uit! Nouschka’s familie zit in de bloemen en bloemisterij waardoor overal in het huis en in de tuin de meest mooie boeketten en vaasjes te vinden zijn. Echt super leuk!

Na de details te hebben vastgelegd, de kapster klaar is met haar & make-up is Nouschka klaar om in haar jurk te gaan. Dit duurt niet lang want zij heeft een stijlvolle maar gemakkelijke jurk omdat haar keuze voor de jurk aangepast moest worden vanwege haar zwangerschap. Na een paar minuten is zij helemaal ready!

De gasten zijn ondertussen allemaal aangekomen en iedereen heeft zin in deze mooie dag. Je voelt de spanning dan ook stijgen en iedereen is super benieuwd naar hoe het bruidspaar eruit ziet en naar het moment dat zij elkaar voor het eerst zullen zien. Bonno komt ondertussen aan op het erf en zijn moeder spelt zijn corsage op. Hij krijgt het bruidsboeket overhandigd en is nu ook klaar voor de First Look.

Het is zover! Bonno komt aangelopen en wacht halverwege het pad op zijn aanstaande bruid. Nouschka komt hem stralend tegemoet lopen over het pad en wow, zo leuk! Het is een First Look onder luid gejuich & gejoel.

Tijd voor koffie en taart! We verplaatsen ons naar het terras waar de taart klaar staat om aan te snijden. Even bijkomen en genieten met alle gasten. Wat een leuke sfeer zo, echt een heerlijke zomerse dag! Na een uurtje maken we ons klaar voor de fietstocht naar Hoeve Biesland. Flesjes water worden uitgedeeld en iedereen gaat druk aan de slag met de zonnebrand. Ik pak al mijn spullen tactisch in voor de rit, pak nog snel iets te drinken en smeer mijzelf ook goed in. Op het erf staat mijn ‘ ride’ al te wachten. Een hele mooie zwarte elektrische bakfiets. Na de instructies gaan al mijn spullen in de bak en ik probeer even een eerste rondje. Ik fiets normaal nooit met al mijn spullen als ik aan het werk ben en het is ook nog eens de eerste keer dat ik met een bakfiets rijd. Maar na een kort rondje voel ik dat dit goed gaat komen. Iedereen stapt ondertussen op zijn eigen fiets en oma wordt ingeladen in de andere elektrische bakfiets :). Geweldig! Allemaal klaar en Bonno & Nouschka springen op hun tandem… Here we go!!!

Het is bloedheet maar op de fiets toch nog goed te doen. Ik probeer onderweg alles en iedereen vast te leggen, wat een aardige uitdaging is. Soms fiets ik vooraan en leg ik de stoet vanaf het begin vast en uiteraard als iedereen mij gepasseerd is moet ik er weer hard achter aan fietsen om aan te sluiten. Gelukkig heb ik de Turbo-stand ontdekt :). Na een uurtje fietsen komen we in de buurt van de Biesland Hoeve en ik ga alvast weer een stukje vooruit. Iedereen passeert mij en ik heb echt fantastische shots! Hup camera weer voor in de bak en fietsen maar weer. Alleen bij het laatste stukje in het bos gaat het mis. Ik moet een aardig afstandje inhalen en ik kom bij een kruispunt waarbij de stoet vervolgens nergens meer te bekennen is. Ok… Ik moet tussen 3 afslagen kiezen en ik gok (uiteraard) de verkeerde afslag. Ik zie iedereen aan de andere kant van het land fietsen en keer snel om. Omkeren met een bakfiets is lastiger dan het fietsen want met een draaicirkel van een vrachtwagen is het vrij lastig keren op een bospaadje.

Gelukkig zijn we allemaal en wel heelhuids aangekomen bij de Biesland Hoeve. Hier staat een partytent klaar in het weiland met leuke aangeklede tafels en stoelen. Er staat een luxe picknick klaar van ‘Lekker bij Loes’. Even afkoelen, bijkomen en genieten van deze heerlijke versnaperingen.

Na deze lunch maken we de groepsfoto en enkele familiefoto’s. Het is na een klein uurtje tijd om te vertrekken richting Delft. We moeten namelijk nog een half uurtje fietsen naar Lijm & Cultuur waar de ceremonie plaatsvindt. We stoppen onderweg nog even bij de Oostpoort voor een leuk fotomomentje. Fijne uitdaging ook weer ;)midden in de stad, met mooi weer en heel veel fietsers. Maar met wat pogingen is het resultaat toch altijd zo leuk!

Aangekomen bij Lijm & Cultuur staan nog enkele gasten ons op te wachten. Ik stap gelijk af want ik moet alles snel klaarmaken voor de ceremonie. De ceremonie is binnen en het is in ieder geval niet gekoeld in deze loods. Het is eigenlijk nog warmer dan buiten. Dat wordt even afzien. Maar het ziet er werkelijk waar fantastisch uit. Overal staan weer de meest fantastische boeketten en accessoires. Industrieel meets kleurrijk vintage.

Ik moet flink wat heen en weer lopen op deze locatie en de straaltjes lopen werkelijk langs mijn rug. Zolang ik door mijn lens kijk heb ik het niet door en geniet ik van de mooie momenten die ik kan schieten. Het is echt een hele leuke en liefdevolle ceremonie. En yes! Off Course they said yes!

Time to celebrate! Een toost op ’the New Mr & Mrs’! Iedereen geniet heerlijk buiten in de schaduw van een hapje en een drankje. Het is ondertussen 16.30 uur en ik heb samen met het bruidspaar de fotoshoot nog op het programma staan. Het bruidspaar komt zelf ook heel even bij en zij zitten heerlijk met iedereen te kletsen. We moesten eigenlijk al om 16.00 uur beginnen met de shoot maar het blijft altijd een beetje aanpassen op zo’n dag. Dit vindt ik altijd het meest vervelende… het tijdschema in de gaten houden en ze wegtrekken bij de gasten voor de foto’s maar ik weet dat ze anders achteraf spijt gaan krijgen. Je moet even doorzetten want het zijn altijd net even andere foto’s en het is vaak het enige en eerste moment voor het bruidspaar om even samen zijn. Licht, locatie & liefde daarmee moet ik per locatie mee aan de slag. En zeg nou zelf het is echt zo de moeite waard!

De gasten zijn ondertussen vertrokken en na zo’n uurtje moeten ook wij ook weer vertrekken om terug te fietsen naar Berkel. Na een goed half uur rijden wij weer het erf op en de gasten staan in de tuin in een haag het bruidspaar op te wachten. Super leuk! En nu.. tijd voor cadeautjes en de bbq. Eigenlijk is dit voor het eerst een moment voor rust voor mij. Ik leef op trouwdagen door mijn lens en overal waar ik kijk zie ik beeld om vast te leggen. Het is dan normaal ook al intensief maar vandaag was topsport voor mij :). Ik ben moe maar zo voldaan! Geen spijt dat ik de hele dag op de fiets ben meegegaan.

Dit is wat iedere dag uniek maakt en mijn werk zo uitdagend en leuk. Ik ben klaar om te vertrekken en iedereen lekker te laten genieten van de bbq. Met een grote glimlach loop ik met al mijn spullen het pad af en in mijn hoofd gaan een hoop beelden als een film voorbij. Ik kan niet wachten om te kijken of alles wat ik dacht dat zou lukken ook daadwerkelijk gelukt is. Maar ik geloof dat dat zeker het geval is :)!