De geweldige trouwdag van Martijn & Ellenoor bij Slot Moermond

Oh wow! Deze geweldige trouwdag bij Slot Moermond! Vorig jaar liep alles net even anders en na een keer de bruiloft te hebben verplaatst is het dan eindelijk zover voor Martijn & Ellenoor. Een bruidspaar dat ik ondertussen 2 jaar geleden heb leren kennen en na een laatste voorbereidingsgesprek zijn we er vandaag helemaal klaar voor!

Om 7.00 uur gaat de wekker en starten ik en de videograaf met onze voorbereidingen. Accu’s, kaartjes, camera’s en statieven pakken wij voor de hele dag in. Om 9.00 uur vertrekken wij richting Renesse om daar de voorbereidingen van Martijn vast te gaan leggen.

 

Voorbereidingen bruidegom

Het is een stralende dag en na een uurtje komen wij in Renesse bij een vakantiehuis aan en worden wij vrolijk verwelkomd door de vader en broer van de bruidegom. Iedereen is heel ontspannen en relaxed en Martijn komt ons heel enthousiast tegemoet gelopen. Hij glimlacht van oor tot oor en we kunnen gelijk beginnen. Alle details worden vastgelegd en met hulp van vader en moeder is Martijn werkelijk om door een ringetje te halen. Hij klapt in zijn handen en is klaar voor de dag. Oh heerlijk, deze emotie, dit gevoel, om zo aan de dag te beginnen is helemaal top!

Voorbereidingen bruid

Na het gezellige ochtendritueel bij Martijn vetrekken wij naar het slot waar Ellenoor zich aan het voorbereiden is. Slot Moermond ligt een beetje verscholen en nadat wij door het hek zijn gereden, rijden wij een prachtige oprijlaan op met aan het einde een brug. We parkeren de auto, pakken onze spullen en lopen het slot binnen. We hoeven niet lang te zoeken naar de kamer want wij horen rechts boven aan de trap een aantal damesstemmen gezellig kletsen en lachen. Daar moeten we vast zijn 🙂

We lopen naar boven en komen een heerlijke ontplofte kamer binnen waar alle voorbereidingen duidelijk nog in volle gang zijn. Rechts in de hoek zit onze bruid en ze straalt ons werkelijk tegemoet. Wij worden vrolijk begroet door Ellenoor, haar moeder, en 3 zussen en ze hebben er allemaal erg veel zin in! De laatste handelingen van haar & make-up worden uitgevoerd en wij leggen dit uiteraard allemaal vast. 

Ellenoor wil graag even toosten met z’n allen en de Moët met glazen staan al klaar. Wij stellen onze camera’s in, nemen onze plaats in en als wij echt net gereed zijn schiet de kurk al van de fles. Na een ‘oops’ een ‘oh’ en een hoop gelach is het wel een fantastisch toost-moment.

Na deze toost is het tijd om eindelijk haar jurk aan te gaan trekken en Ellenoor kan echt niet meer wachten. De spanningen bouwen aardig op en als ze zo klaar is weet ze dat haar Martijn zo naar het slot komt om haar op te halen. Het aankleden duurt niet lang. Deze mooie elegante bruidsjurk is gemakkelijk aan te trekken en na de finising touch van haar make-up is Ellenoor helemaal ready!

First Look

Het is zover, Martijn komt in een rode cabrio kever aangereden over de brug, parkeert voor het slot en stapt uit. Oh die spanning op het gezicht spreekt boekdelen! Ook hij kan niet wachten om zijn aanstaande bruid voor het eerst te zien. Martijn staat een beetje zenuwachtig voor het slot te wachten en Ellenoor komt hem tegemoet lopen. Even aftellen en in 3,2,1 draait Martijn zich om… en bam, nu ziet hij haar eindelijk! De reactie hoef ik als je de foto’s ziet niet te omschrijven maar wow, wat een geweldig moment blijft dit toch altijd!

Fotoshoot

Nadat een paar traantjes zijn weggepinkt is het tijd om te vertrekken voor de fotoshoot bij het strand dus… Let’s go! Na een korte rit start de shoot en lopen wij richting strand. We voelen de wind al wel maar aangekomen bij het strand waaien we letterlijk uit ons jasje. Nadat Ellenoor haar sluier 4x is uitgewaaid besluiten we toch iets meer beschutte plekjes op te gaan zoeken. Het was leuk bedacht, maar even geen succes dus… change and adapt! We lopen ietsje terug en zoeken wat andere mooie plekjes uit waarvan ik zeker niet minder onder de indruk ben. Wat een mooie omgeving en met zo’n mooi en stralend bruidspaar kunnen we echt overal gaan staan. Al met al toch zeer geslaagd, al zeg ik het zelf ;). 

We sluiten de shoot nog af met een champagne moment van het bruidspaar samen. Prima, camera aan, champagne en glazen gereed, we zijn bijna ready steady go zodat Martijn kan gaan schudden met die fles, en ja hoor… PLOP! Daar schiet de kurk er al keihard vanaf en spuit de champagne alle kanten op. Dussss zo zie je maar dat je als bruidsfotograaf altijd (echt altijd) klaar moet staan voor die onverwachte en snelle en spontane momenten. 

Ceremonie

Na deze winderige maar oh zo leuke fotoshoot vertrekken wij weer naar het slot om ons voor te bereiden op de ceremonie. Bij aankomst maakt mijn hart een klein sprongetje van geluk bij het zien van de ceremonie plek. Want wow wat ziet het er mooi en sfeervol uit! Alle gasten verzamelen zich en ontvangen het bruidspaar onder luid applaus. En zoals gehoopt was het een hele mooie en liefdevolle ceremonie muzikaal begeleid door Luizter met hun prachtige luisterverhalen.

Na het jawoord is het jawel… weer tijd voor champagne! Een gezellige borrel en de familiefoto’s volgen. Naast het slot staat de tent, waar de mooie gedekte dinertafels al voor iedereen klaar staan. Het is een gezellige en ontspannen sfeer, stralend weer en wat is het een fantastisch mooie locatie en omgeving!

Golden Hour

Tussen alle bedrijvigheid door nemen wij het bruidspaar nog heel even mee voor een golden hour-shoot. Altijd een mooi en rustig moment met het bruidspaar. Na deze romantische korte shoot is het tijd om te gaan eten. Er volgen leuke speeches en heerlijke gerechten. Voor ons ook heel even adempauze en kort rustmoment.

Als kers op de taart wordt de avond afgesloten met een knallende openingsdans en een spetterende sterretjes haag. Laat ik even dit zeggen… het was echt zo mooi en bijzonder dat wij hier weer bij mochten zijn! Gewoon wow!  En als ik deze dag in 1 woord moet omschrijven… onmogelijk! Het was een liefdevolle, romantische, gezellige, heerlijk ongedwongen en echt te gekke dag! Echt een geweldige trouwdag bij het mooie Slot Moermond. 

Film

Ik hoop dat de foto’s allemaal het gevoel en de emotie weergeven zoals wij en dit bruidspaar het hebben beleefd en ik ben oprecht heel dankbaar dat ik dit werk nog steeds kan en mag doen. Echt een eer om dit te mogen vastleggen. Daarnaast hebben wij deze dag ook in film mogen vastleggen. Bekijk deze hele film hier op mijn YouTube kanaal maar hier kun je alvast de teaser van deze dag bekijken.

Leveranciers

Pakket Foto- en videografie: Mooi Bruidspaar

Trouw- en feestlocatie: Slot Moermond

Trouwjurk: Weddings Bruidsmode

Visagie: Marloes Steenwijk MUA

Trouwpak: Nederlof

Bloemen: Bloemendag

Muzikale begeleiding: Luizter

Styling: House of WE

DJ: Vibez Factory


Nog meer leuke verhalen lezen? Lees dan ook De zomerse bruiloft van Bonno & Nouschka of deze trouwdag in hartje Amsterdam van Onno & Vera.

Ik ben uiteraard ook te volgen op Facebook & Instagram