Mijn wekker gaat. Ik sta op en kijk naar buiten: een stralend blauwe lucht. Ik glimlach. Vandaag staat er een beachwedding op de planning! 

 

Ik begin de dag bij Joey, die zich klaarmaakt voor zijn grote dag in zijn ouderlijk huis. Ik zit in de auto en kijk om me heen, het moet hier ergens zijn. Dan hoor ik een stem en zie een vrolijk gezicht achter een van de ramen: ‘Hoi! Ik denk dat je hier moet zijn’. Dat denk ik ook! Ik stel me voor aan Joey’s ouders en broer. De sfeer zit er hier al goed in, waardoor ik er nog meer zin in krijg! Ik leg de voorbereidingen vast en dan is het tijd om naar Melissa te gaan. De voorbereidingen zijn hier al in volle gang. Ik maak mooie foto’s van al haar accessoires. Melissa’s moeder is een tikkeltje zenuwachtig. Het is ook niet niets! Je dochter een echte bruid. En dan al die foto’s ;-). Na een uur is het tijd om naar de trouwlocatie te verkassen: het mooie strand van Kijkduin.

The First Look

De first look vindt traditioneel plaats op de trouwlocatie. Ik ben alvast vooruit gereden zodat ik tijd heb om de perfecte photospot te vinden. Bij de trap naar het strand staan familie en vrienden al klaar om het bruid en bruidegom te bewonderen. Eerst komt Joey de trap af, begeleid door zijn moeder. En dan wacht iedereen in spanning op Melissa, die wordt weggegeven door haar vader. Het moment dat zij de trap afkomt en Joey haar voor het eerst als bruid ziet is prachtig. De emotie, locatie, stralende zon en het gelukkige paar zorgen voor een fantastische first look. 

Ceremonie

De ceremonie is mooi en het ontbreekt nergens aan. Een lach, een traan, mooie persoonlijke vows en dat allemaal met de voetjes in het zand. Voor mij een hele uitdaging. Omdat ik geen moment wil missen loop ik veel heen en weer en dat valt niet mee op het strand. ‘Maar je moet er iets voor over hebben, ik heb de foto’s nu precies hoe ik ze wil. 

Time for cake

Na deze mooie ceremonie is het tijd voor de felicitaties en taart, die niet alleen heel erg mooi is maar ook nog eens heel erg lekker!

Na de taart neem ik het bruidspaar mee voor een shoot op het strand en in de duinen. Ik moet zeggen dat Joey en Melissa mij het werk als fotografe vrij makkelijk maken met hun stralende gezichten. Melissa kijkt alsof ze de jackpot heeft gewonnen en van Joey spat de verliefdheid af. De pasteltinten van haar boeket en zijn pak kleuren prachtig bij de achtergrond. 

De gezellige barbeque wordt afgesloten met een heerlijk ijsje. Hierna neem ik het stel nog even apart voor wat foto’s tijdens het ‘golden hour’. 

Openingsdans

Na de romantische shoot is het tijd voor de openingsdans. De zon gaat tijdens de openingsdans onder, voor het bruidspaar en hun gasten start het feest maar mijn dag zit er hier op. Een fantastisch einde van een fantastische dag. 

Ik pak mijn spullen en loop terug naar de auto. Een vreemd gevoel overvalt me en ik moet lachen als ik besef wat het is: spierpijn! Al dat heen en weer geloop in het zand is me niet in de koude kleren gaan zitten. Maar het was het helemaal waard! Moe en voldaan rijd ik naar huis en ik denk alvast na over de voorbereidingen voor morgen, new day, new wedding!