By

Veel bruidsparen hebben vragen over details van hun trouwdag. Zo komt deze vraag ook altijd naar voren; moet de trouwring aan de rechterhand of linkerhand?

Uiteindelijk ben je zelf degene die de keuze maakt. Er zijn een aantal factoren die de keuze wel kunnen bepalen. Hier de onderliggende betekenissen.

Het Geloof
Afhankelijk van het geloof kan het bepalend zijn aan welke hand je de trouwring draagt. Volgens het Katholieke geloof zou de trouwring links te gedragen moeten worden. Volgens het Protestantse geloof zou de trouwring rechts gedragen moeten worden. Zo dragen Katholieken en niet-gelovigen de trouwring meestal aan de linkerkringvinger, protestanten en orthodoxen aan de rechterringvinger.

Je hart
De trouwring wordt gedragen als teken voor de huwelijkstrouw. Het is het meest gebruikelijk de trouwring om de ringvinger van de linkerhand te dragen. De ringvinger stond volgens het oude Griekse geloof in verbinding met het hart en zo is dit gebruik ontstaan; de linkerhand ligt dichter bij het hart. Een mooie achterliggende gedachte.

Uiteraard is het ook van belang of je links- of rechtshandig bent en misschien wat je werk is in het dagelijks leven. Links of rechts is dus een keuze op basis van de betekenis die voor jullie van belang is. Doe in ieder geval wat goed voelt voor jullie.

“A Weddingring is a symbol of your never-ending circle of Love”

 

Reageer

14 + 20 =