Gaan jullie komende tijd trouwen en wordt de mooiste dag van jullie leven bedreigd door het Coronavirus? Wat nu?

Ik als trouwfotograaf krijg nu heel veel vragen met betrekking tot alle bruiloften het Coronavirus. Het is uiteraard logisch dat iedereen nu vragen heeft naar aanleiding van het Coronavirus en dat veel bruidsparen die komende weken (of zelfs maanden) gaan trouwen bezorgd zijn.

Ik kan nog niet alle vragen beantwoorden maar ik probeer alles zo goed mogelijk voor jullie uit een te zetten.

Nu alle horecagelegenheden gesloten zijn t/m 6 april heeft dit een grote impact op jullie dag. Veel trouwlocaties zijn dus ook gesloten en geen diner of feestavond kan nog doorgaan tot deze tijd.

Wat er na deze datum gaat gebeuren is nog vrij onzeker. We zullen verder echt nog even af moeten wachten wat er gaat gebeuren komende weken. Met de nu genomen maatregelen geldt in ieder geval het volgende:

Feiten op een rijtje:

  • Alle horeca gelegenheden en dus ook trouwlocaties zijn gesloten t/m 6 april 2020
  • Geen diner of feestavond mag t/m deze datum doorgaan
  • Valt jullie trouwdag binnen deze periode kunnen jullie de trouwdag kosteloos verzetten naar een beschikbare datum
  • Alle bruiloften na 6 april kunnen vooralsnog wel doorgaan!

Vooralsnog moeten we er vanuit gaan dat de trouwerijen vanaf half april gewoon door kunnen gaan. De meeste bruidsparen zijn al een jaar of zelfs langer bezig met het regelen van hun trouwdag en het liefst wil iedereen natuurlijk ook dat het gewoon doorgaat. Het wordt even een spannende tijd maar we moeten het voor de overige trouwdagen in de andere maanden gewoon nog even aankijken. In geval van nood gaan we daarna samen kijken hoe verder.

Met alle bruidsparen die deze periode zouden trouwen (eind maart begin april) houd ik intensief contact via mail en telefoon betreffende een nieuwe trouwdatum.

Ik wil in ieder geval laten weten dat ik zo flexibel mogelijk wil zijn en dat de bruiloften die binnen de gestelde periode vallen en in geval van nood door deze maatregelen kosteloos kunnen worden verzet naar een nog nader te bepalen datum later dit jaar dat ik nog beschikbaar ben.

Hopelijk kunnen we snel weer gewoon verder en gaan alle overige trouwdagen na 6 april gewoon door.

Stay safe and fingers crossed!